LEIA MIND

Feb 4, 2009

BERGEN 2 päev - Linna uudistamas

HOMMIK

Küll oli magus uni, kuid hoolimata väsimusele oli meeldiv ärevus sees, mis ajas isegi varem ülesse kui vaja :).
Leppisime kokku, et ärkame kell 10 vähemasti, kuna hosteli arve oli vaja 10.30 ära maksta. Kell 10 trambib Liis meie toa ukse taga ja teatas oma lauljahäälega- ÄÄÄRRAATTTUUUSSS.
Heh, jah, see oli siiski alles Eesti aja järgi kell 10 :D.
Sai natuke vaieldud, et mis kell siis ikkagi tegelikult on. Aga kuna Norra on selline toreda maastikuga, kus majad peavad asetsema nii ligistikku, ja mingi panga kontori seinakell oli kenasti meile näha ;) ja seal oli seier 9.00 peal ikka! Tase! Keerake oma kellad õigel ajal õigeks ;)
Meie hommik algas siis dušijärjekorras. Kui kõik olid roburada pidi puhtaks saanud ja silmad lahti, siis kõik see mees kööki putru keetma! Olgem ausad, tegelt võlgneme me tänu Liisile, kes väga maitsva pudru tegi!
Ööbimise eest maksmine toimus ka nagu kella värk - teadmiseks siis, kaardiga sai tasuda!

Kui nüüd hästi vaadata, siis see panga maja on meie aknast näha natuke, ok, katus tegelt ainult...

Võileivavaras.
Läheb teeb "ISE" omale võileiva!



Mu Süda jäi sinna :)


LINNA PEAL

Võtsime ette linna tuuri. Selline armas linnake ongi. Minul kui tuntud mägede armastajal, oli suu lahti kogu aeg :P

Siin pildil on see must täpike - helikopter, see vedas teise mäe otsa mingeid pampe terved päevad. Jõudis sinna, lasi lasti alla ja uuesti...

Kui leiad keset linna sellised trepid, siis tasub uurida, kuhu need viivad...

... viisid mikroskoopilisele jalgpalli väljakule kas teate :D. Ja mis kõige lahedam, me leidsime ka pall :D, millega mängida. Nii et kokkuvõttes sai maha peetud üks kena mänguke. Mina olin loomulikult väravas.




Bergeni kõrvaltänavad

Vat mitte ei saa kommenteerimata jätta. See mees kihutas oma välguga ikka nii 0,1 m tunnis... nii kiiresti, et mööduv koer arvas, et see ratas on puu ja kergendas ennast sinna...

Cäpsi pluus...

tuunitud pargipink ehk iga ühel on enda otsustada, kuidas ta seda pinki puhkamiseks kasutab...istumis variante nagu on...

EESTI vs NORRA

Ka Bergen tundub olevat linn, mis kunagi valmis ei saa, sest igal nurgal olid meeletud ehitustööd.

Te ikka saate aru miks ma ei saanud seda pilt ülesse panemata jätta...

ME TEGIME PATTU...
külastasime kohalikku kaubanduskeskust

Õhus on hea Vol 1 ehk kui Sul tuju hea, siis kannad kokku löö

Sinna mäe otsa see helikopter igast kraami vedaski

Taamal on kirik, mille järgi on turistil hea linnas orienteeruda.


Et õhtuks midagi hääd süüa teha, siis läksime külastama FishMarketit. See osutus nii umbes 4 korda väiksemaks kui ma arvasin. Väike valge kilest putka :D Aga oh seda head kraami, mis me sealt leidsime - värskeid krevette (mis oleks võinud sama hästi kui ostmata jätta, sest kahe mehe nurinat krevettide haisu pärast kannatasime ainult napilt välja :D ) ja õhtuks punast kala!


Meie 10 km kõndinud jalad vajasid lõpuks puhkust ja keha kinnitust. Meie Luurerühm selgitas juba Eestis välja, et üks Norra kohta odav, aga tore söögikoht on Pasta Sentral. Ja oli ka. Toiduvalik oli kirju - kuigi poolest aru ei saanud, sest neil ingliskeelseid menüüsid ei ole. Ilmselt sellepärast enamus võtsid kas lasanje või pitsa ananassiga :D. Väike pitsa ja sprite läksid ligikaudu 90 NOK. Nii et väga hull ei olegi tegelt kui võrrelda sellega et tavaliselt võiks minna nii 150 ja rohkem NOK-i.


Add Image
ÕHTU

Üllataval kombel oli TV ruum täitsa tühi ja me kasutasime juhust, et seal omale mõneks ajaks mõnus äraolemine teha. Eks seal tegelt vist väga seda va promilliga asja ei tohtinud tarbida, aga ega seal kedagi polnud oodata ka kontrollima, sest hostelis ei ole õhtuti mitte kedagi. Saab vaikselt ise toimetada.







Aga nii hästi meil ka ei läinud. Üks hetk oli kellegi prillidega peake ukse vahel ja teatas meile rahuliku häälega, et siin ei tohi alkoholi tarbida. Et noh mujal võib :D Ehk see tähendas, et võtsime oma kaks asja ja kolisime tubadesse tagasi :). Mitte et seal vähem lõbusam oleks olnud :P






KÖÖGIS

Esimese õhtu menüüs olid Norra enda kalameeste püütud värske kala, mille saime kurikuulsast FishMarketist ;), baidewei - see oli mingi kaks sammu meie hostelist! Lisaks tegime friikaid, mis olid samamoodi ettenägelikult kaasavõetud :)

Manuaal :D









Kui 8 inimest korraga süüa teevad, siis on teise korruse köögist hea WolkiTolkiga kõllata neljanda korruse magamistuppa, et kuuulleee, kas sa soola panid juba ve ?





Leia pildilt viga!

Tundmatuks jääda soovivale kabjalisele kuuluvad kabjad...


ÕUES

Peale sööki ja kerget napsu, otsustasime ikkagi kerge tiiru teha linna peal! Juba enne oli valmis vaadatud koht nimega Hulen. Tegemist oli rokiklubi-pubiga, olustiku koha pealt meenutas Rokiklubi, kuid olles umbes 4 korda suurem. Vantsime pidime mingi kilomeetrikese paar. Ei olnud just kaugel, kuid arvesse tuleb võtta siinkohal, et enamus teest oli mäkke ülesse :D. Nüüd ma tean, mis Bergeni (ilmselt suht enamus Norra) tänavapildis ei ole naistel kontsakingi vaid ketsid jalas :P.

Hulen asub kalju sees. JEP. Lahe mäe sisse uuristatud kohake. Miks meile see koht silma jäi oli tegelt see, et seal pidi olema kolme bändi kontsert. Sisse saime tasuta.
Kostus suur müra ja rahvast oli ka omajagu. Laval oli siis kohalik Bergeni bänd. Mnjaa, ütleme nii, et kui meil oleks kohalik bänd rokiklubis esinenud, siis meie omad oleks karanud, hüpanud, rokkinud, kaasa laulnud. Seda ei saa nüüd küll kohaliku publiku kohta mitte sugugi öelda. Kui bänd palus ikka kaasa elada, nu 1 käsi tõusis korra ja aplaus oli kesine. Nii halb ta ka nüüd ju ei olnud, elementaarsest viisakusest oleks võinud pingutada ... :D


Koht nähtud liikusime mingi poole tunni pärast siiski sealt ära. Oli väike plaan minna mujale klubisse, kuigi väsimus hakkas maad võtma. Ütleme nii et ühte kohta mõtlesime minna, aga nu selleks oleksime pidanud mäe otsast hoogu võtma ja täiega sealt järjekorrast läbi jooksma - muud moodi ei oleks see lihtsalt välja mänginud. Pealegi ulus seal keegi täiega klubi kõrval, kuna oli oma kulmu vms katki kukkunud. Otsustasime siis mitte sealt läbi astuda :P.
Liikusime tsentrumi poole, Kanna tegi Liinale triibulised... siis tantsisime natuke keskväljakul polkat ja kaerajaani - keegi tõmbas kuskil lõõtsa ja kitarrimehi oli ka ming paar. Ja oligi kodu poole ära, kuna järgmine päev tõotas tulla piisavalt bisi ja pikk - FJORDID ! Magama saime ikkagi lõpuks 2 -st või 3-st :)

No comments: