LEIA MIND

Jun 14, 2011

Suuretoa krohvi- ja palkseina värvimine

Üks pühapäev oli pühapäev, kus ma asja käsile võtsin. Päris käsile ikka kohe. 1/3 päeva õues ja ülejäänud kuni südaööni kuskil lae all jälle.
Ehk suure toa palksein sain siis lihvitud. Mnjaa, magamistoa omaga läks kuidagi valutumalt võrreldes suuretoa omaga. Ütleme nii, et lihvimisele kulus kuskil pea 4-5 tundi. Eks korraga palju ei saanud teha ka, lihtsalt ei jaksa. Väiksed pausid tuli ikka vahele teha. Samuti sai suuretoa sein krundi ka seinale.


Ja eks selle toa palkseina ei olnud nii palju enne puhtamaks ka lükatud. Aga vaikselt vaikselt puhtamaks ta mul sai. Peale lihvimist läks ikke julmalt aega veel, et palgi vahed ka purust ära saaks. Pool tundi enne südaööd ma igal juhul olin veel kuskil lae all aga egas varsti siis käsi enam ei tõusnud ka... ja lugesin remondipäeva selleks korraks lõppenuks.


Järgmisel päeval tuli õnneks mulle abiväge ka :) Tiu kukkus palgivahesid edasi kraapima sel ajal kui mina suuretoa seina värvi hakkasin kokku segama.
Milline meeldiv tegevus! Päriselt ka :) Vaadake neid toone! Seekord oli vaja gemüüse kokku segada hoopis kahest pigmendist. Materjal pärines endiselt Safrani poest!


Nii nunnu, et sööks või ära!


Päiksekollane ja mürkroheline


Kokku selline armas roheline


Ja kui segatud pigment panna kokku valge savipulbriga siis on kogu värk ainult selline kahvatu roheline.


Aga vett juurde, vispel sisse ja asi palju parem :)


Siis tuleb selline kena hoopis :)


Vahepeal peab segatud värv aga ala kaks tundi seisma, siis selle ajaga värvisime Tiuga palkseina ära. Uhh, kus haises ikka jälle :D Paras laks oli peas õhtuks.


Palk sai kena loomulikult. Tiu hakkas palkposte üle tuunima peale seda. Siin kohal toonitangi, et kui palgil on all mingi heledam koht vms, siis see jääb peale õlitamist kenasti näha ja mingit sellist katvust ei maksa oodata. Aga saab sel juhul nii teha, et võtta värv vms asi maha mingi lahustiga kui õnnestub (mul ei tulnud) või väiksemate kohtade kohalt noaga ära kraapida või lõigata õrnalt. Ning peale seda (üle) õlitada.



Värvi sai umbes 8 liitri kanti (26 ruutmeetri peale), võin ette mainida, et seda jäi järgi ka omajagu :). Kusjuures panin seda värvi tallele omale ka kaks klaaspurki, mis siis et üks nendest mulle varba peale hiljem kukkus ja pool elamist ka roheliseks sai. Õnneks uut kipsi ei saanud siiski :)


Teinud omajagu teipimis töid viimase kuu jooksul, siis hakkas sellest kergelt kopp ette saama - see võtab alati 1/3 tegelikust remondi ajast oma alla ning samuti saab teip alati valel ajal otsa (mis siis, et sa seda poest kaks rulli iga kord rohkem võtad).
Seega tekkis mul nö säästu ja laiskus teipimine - kui ming osa ajalehte panna teibiga seina ja seda siis niimoodi vajadusel liigutada parasjagu sinna, kus värvida, siis ei pea enne päris tööd nii palju ettevalmistustöid tegema.

Liigutades ajalehte :) ja see meetod töötas, ei läinudki kõrval valmis seina peale mingeid pritsmeid.

OIOIOI, kui raske oli sellel päeval pintslit kätte võtta :S, eelmise päeva trelliga lihvimisest olid käed ikka niiii valusad. Õnneks oli Tiu veel minu juures ja tahtis ka proovida, kuidas nii värvida on.

Ja hea oli, et Tiu oli abis, ma oleks see päev vist mingi poole öö peale alles lõpetanud siis.


Siiski ei suutnud ma lasta tal ikke tervet seina värvida ja pingutasin ise ka :) Nu seda seina oli eriline lust värvida - kole pruun sein sai kena rohelise asemele. Alles nüüd sain aru kui kole pruun ja depressinve sein enne oli :D

Viimased koledad pruunid kohad :) Heledamad kohad on need, kust värvi juba sisse tõmmanud ja peaaegu kuivanud on. Lahe oli vaadata, kuidas värv silme all muutub.


Ja kell oligi 12 öösel jälle, nagu ikka siis kui peale tööd remontida.

Järgmisel päeval sai teine kiht ka peale, kuigi käed endiselt napilt ei liikunud, ja seetõttu kulus teise kihi peale ajalises mõttes ligi tund aega kauem. Reeglina on teise kihi kandmine ju kergem. Samuti tegin kergelt niiske pintsliga veel kolmandal päeval seina üle, et kvartskivikesed natuke ikkagi sillerdaks ka päikese käes :) Sellega muidugi ei tasu liialdada, sest liiga niiske pintsliga võid sa lihtsalt liiga palju värvi maha võtta hoopis.

Värvitud!

Seinad valmis, tuba veel koristamata. Jah koristamine võttis mul veel mingi paar päeva aega, sest lihtsalt kuu aega mässamist oli väsimus endiselt kontides.

Aga sai just selline roheline, millist tahtsin ning nii palju helgem on kohe tuba.

2 comments:

Siret said...

Väga ilus!!!
Sa nüüd proff, tule lihvi ja värvi meie palgid ka ära ;) Need juba 2 a seisavad ja ootavad nobedat kätt :D

Karita said...

Hetkel pole minu käed enam nii nobedad :D , aga mingi aja pärast võib vabalt appi tulla :P:D.