LEIA MIND

Jul 24, 2009

LÄTI-LEEDU - 2 päev

Niisiis, järjekordne hommik Lätis! Kuigi, kuigi - mereääres pole me seda veel teinud. Igati palav oli meil seal telgis ma ütlen Teile. Tark mees käskis panna sinna telgi ja kolm lolli tsikki ka tegid seda. Palju õnne meile :D! Päike hakkas esimesena meie telki sisse paistma.

Aga seda ma võin Teile küll öelda, ja ma tsiteerin siinkohal Kaurit: Cäpsiga on hea ühes telgis olla - kui Euro käbiga viskab, siis saab kindlasti Cäps sellega pihta :D


Venitame ennast järge mööda ülesse... kes pesema kes sööma...
Selle pesemisega oli seal suht hästi tegelt, kohti oli vähe meie 15 inimese kohta aga saime hakkama - kes tahtsid need käisid ära, kuum vesi otsa ei saanud. Kuigi jah...tegime natuke külma neile seal arvega pärast - kuid olgem ausad see polnud mingi märgatav summa ja pealegi said nad meie telkimiste pealt omajagu - arvestades veel seda et meil ei olnud plaanitud üldse sinna minna ...



Kanna ütleks selle pildi kohta: Tehtud :P


Kuna oli rooli minek, siis tuli pea värskeks saada ehk ei puudunud ka hommikune suplus veelgi külmemas merevees (Y)




Teistel napilt telgid koos aga mõni veel sööb alles :P



ok, suht kõik :D


Lõpuks saime ikke ennast 15-si oma neljarattalistesse sõpradesse kokku pandud ja teele...

Kui õhtu sihtpunkt oli Palanga, siis tee viis meid enne veel Liepajast läbi. Päris ull liiklus, eriti minu jaoks, kes ei olnud mitu kuud eestiski roolis olnud.


Oli küll välja vaadatud kohad, mida Liepajas vaadata, kuid tegime oma 20 mintase kohustusliku jalutuskäigu ruttu ära.


Grupikas kella juures ja autodesse tagasi...





4-st autost 3 tahtsid külastada Laulvaid kive, niisiis nad läksid ja said omajagu kruusateed kanni alt läbi lasta jälle!




Meie vankumatu ekipaaž leidis ise tee Palangasse ja loomulikult otse randa. Nendest kolmest 1 kindlalt magab ja kaks peaaegu :D


Lebasime seal siis tunnikese poolteist, kuni tuli teadaanne, et põhimõtteliselt on olemas ööbimine 15-le inimesele ~100-120 näkku. Meile sobis ideaalselt! Korjasime Kauri ja teised parklast sappa ja otsisime oma ööbimiskoha ülesse. Tegemist pidi olema nõukaaegse sisustusega korteritega, jah korteritega, mis lähevad läbi kahe korruse. Nende leidmine oli omamoodi lugu olnud. Nimelt oli Euro seal mõngi aeg tagasi ööbinud ja maja all olevast kohvikust saadi korterite asjapulgad kätte ja asi oli olemas. Ei saa jätta mainimata, et koha leidsid nad ka enamvähem mälu järgi :). Igati pro igal juhul.

Nii kohad olemas - pidime ootama jääma korteri peremeest, kes pidi tunni jooksul jõudma. Meie hakkajad ekipaaš nr 1 ei viitsinud oodata, läksime kohe söögikohta otsima. Tunni jooksul ei olnud teistest kippu ega kõppu... vantsisime tagasi põhimõtteliselt. Selgus et asi oli päris nii proosta, et vahetati alles lukkusid ja koristati sodi ära :D. Ehk osad pidid ära ootama oma korteri võtme enne kui sai sööma mindud...

Löödi siis aega surnuks...

Õigus õigus - parkimine selle maja juures oli küll tasuta, aga oma ette komöödia, sest ruumi napilt ei olnud. Kanna pidi oma Mazda ( :P) poolenisti viltu igal juhul parkima. Vähe sellest, et kohe tuli mingi mutike õiendama ja kepiga vehkima, et nii ikka ei saa parkida, tuli ka teine mutike hiljem sama jutuga. Sellest õppust võtnud korjasime ööseks ikka lipud ära autodelt.



Lõpuks leidsime paraja koha, kus meie 15 eesti tagumikku ära mahtusime.


Menüüst suht sittagi aru ei saanud ja tellimused esitasime ka kolmes keeles :D. Proovisime kohalikke sööke ka. Neil on seal Leedus kombeks süüa külma punast suppi ja mingeid sooje kartulipudruseid käkke, kus sees oli mingi hakkliha moodi asi. Käkid tundusid esialgu head, kuid õhtu jooksul tuletasid need ennast ikka korduvalt meelde. Teist korda ei võtaks enam.

Teise laua kodanikud pidid ikka oma toite mitu korda ümber asetama ja tagasi saatma...

Kõht täis ja meel hea, tegime jalutuskäigu Palanga peatänavat pidi mere äärde. Meie Liisiga proovisime kohalikku maiust - pehmet vahvlit pulga otsas, mis kasteti sooja šokolaadi sisse. Väga hea.

Alamärkusena - neid vahvleid müüakse pakendis ka Rimis ;)



Kiiremad jõudsid juba kai peale









Kaile pole kontsakingaga mõtet minna ;)

Siis suundusime mere äärde ...








Timz on ikka liiga pikk ma vaatan...


Jällegi peatänaval tagasi...


Nii nii, osad tahtsid proovile panna oma oksetaluvuse piiri ehk läksid sõitma okse-keraga (minu venna tsiteering). See kerake kujutas siis endast pallikest, kuhu kahe kaupa (ma poleks üksi julgenud ka...) sisse istudes sai mõõtu võtta okserefleksi või püksimärgamises osas... Pallike virutatakse täie hooga vastu taevast, nii umbes kuni 70 m ja siis tuled vabalangemisega alla ja võngud seal kuni hoog on täitsa maas.


Euro ja Kauri ootusärevuses




Nemad said kõige rohkem üleval olles peaalaspidi rippuda


Tuli välja et kellegil meist kuuest käinust et tulnud rinda pista ei püksimärgamise ega okserefleksidega. Ainult silmist võttis osadel vee välja :)


Sircu kange eesti naine oli seda juba korra proovinud, nii et ta teadis millesse ta ennast mässib...





Emotsioonid olid laes...


Esialgu olin ma kindel, et mina sinna ei lähe, kuid uudishimu sai võitu ja nii me Timz-ga endalegi pileti lunastasime.



Kõige vastikum oli see esimene kord kui tunned et gravitatsioon saab võitu ju terakese ikka alla tagasi tõmbab, siis mõtlesin küll, et krt miks ma ikka tulin. Kuid teine kord oli juba softikas ja sai peaalaspidi isegi päikeseloojangut vaadata :D. Kuigi enamus aja nägime metsa ja kraanat sealt ülevalt. Kellel huvi tekkis siis näkku oli see 40 litti, (ehk 40 * 4,5 = 180 eeku)!






Ekstreemsused selleks päevaks läbitud, jalutasime poe ja kodu poole tagasi...


Kell ligines 22-le kui poodi jõudsime. Põhihuvi oli meil ikka kerge jook veel leida, kuid tuli välja, et ka Leedus kehtib alko müügikeeld alates 22-st. See seletas ka pikad järjekorrad poes :D. Nii me ei kaotanud lootust ja lootsime parimat. Haarasime oma valikud ja järjekorda. Nii mingi turva astub ligi ja seletab miskit leedu keeles. Me eesti keeles pomisesime midagi vastu ja ta siis lõi muigega käega. Nii meil oli siis lootust et saame ikka kätte. Aga ei mingi mutike tuli ikka ja korjas meie pudelid enne kassat lindi pealt ära ja korras :D Vat kus süsteem...

Koduteel tiirutas linna peal järgekordselt auto, kus istusid kaks entusiastlikku noort ossi, kes lasid meile Norra eurolaulu.... ja te võite arvata mis trauma me sellest saime


Meie õhtune Palanga pidu pidi toimuma teises korteris :D, vedasime ennast siis sinna ja ega meil korralikel patriootidel ei puudunud laualt eesti lipp ega eesti õlu. Õllega oli seal üldse nii, et võtad ja vaatad et oh, kohalik ja siis vaatad et ikka Ale Coq oma :D Nii siis oli meil kogu kolmest erinevast Special -i pudelist sama sisu aga - eesti, läti ja leedu sildiga.


Teate, ma avastasin et lisaks sellele et ma olen kergesti teisaldatav olen lisaks ka kergesti asendatav. Tasus mul paariks minutiks teise ruumi minna, kui juba võttis minu koha Cäps 2. Mainin kohe ära, et ta eelistas oma uusi sõpru rohkem kui Leedut ja nii saidi temast Eesti kodanik.

Lisaks on meil nüüd uued Pokkeri kaardid, mille Kauri üle poole aasta möödudes pühalikult meie ühika inimestele üle andis :). Iga ühel pole ikka spets L.A. -st pärit pokkeri kaarte ;). Me ütleme omalt poolt AITÄH Kauri!. Ja vastuteeneks luban selle koti Sulle ikka valmis teha, millest juttu oli :D



Liis arvas et võiks kerge lõkke ka ikka teha :P



Candyman, heh



Ka Kanna on asendatav ... Kuid sellegi poolest ei immigreerunud Kanna 2 sisse, sest Eestis saab olla vaid üks Kanna!


Ma pidin kohe ikka välja tooma asjaolu, et vennad Kannad istuvad isegi samamoodi :)


Meie esialgsest plaanist, et 5 inimest lähevad meie 2*3 m tuppa madratsile ei tulnud midagi välja, sest liiga palju voodeid olid vabad ... nii me Liinaga saime ka see öö oma kurnatud kehad voodisse poetatud :) Väga hea uni oli!

No comments: