LEIA MIND

May 8, 2011

Milleks minna trenni, kui saab remonti teha ehk " Teeme ära" nädalavahetuse remonditalgud

Kuigi hetkel on nii kopsud kui ka hambavahed tolmu ja pahtlipuru täis, põlved maas ja lae all roomamisest sinised ja valusad, teen kerge lühikokkuvõtte viimase nädala remondi hetkedest.
Kõige pealt sai paar nädalat tagasi värvitud esiku ja vannitoa laed üle.

Järgmiseks kakkusin ühel õhtul palkseinast umbes sada naela välja, see oli vahva :)

Ja siis sain lõpuks trelli laenatud ja kukkusin lihvima. See oli oodatust väsitavam ehk kui olin poole seinaga maha saanud, siis sain aru, mida mehed peale metsas puid saagides tunnevad, raputab ikka korralikult läbi :D.


Enne magamistoa lae üle värvimist tuli esiteks eemaldada krohvijäägid, mis töömehed olid sinna krohvi seina viskamisel lennutanud :D. Samuti tuli lage värvides likvideerida töömeeste lohakust kohati ning kuna värv hakkas otsa saama siis tuli kogu jõud ja nupukus mängu võtta et ikka kõik tehtud saaks. Kokkuvõttes andsid järgmisel päeval kael ja selg endast pidevalt märku. Aga väga ilus lagi sai!


Enne nädalalõppu saabus aga kullakallis vennaraas appi ja sai kohe esimese asjana hakata palkseina edasi lihvima :D See, et ta unustas kile panna asjade peale, mis seal toas olid, on väike asi, sest palksein sai kkeeenaa :), ja juba ilma pesemata ja uue katteta! (Minu) remondi suurim fänn Tiiu pani ka käpa külge ning sai päris mitu palgivahet puhtaks nokitud, ja vaadake milline hunnik sealt tuli :) Hea töö!


On ju ilus mis :)

Kuna see nädal saab vb alustatud juba ka krohviseinte värvimisega, siis tuli likvideerida väikseid pragusid, mis krohvseinasse kuivamise käigus tekivad.
Nii, et - kes kunagi peaks panema palkseina soojustuseks pilliroomati ja sinna peale savi(/lubi)krohvi, siis ärge ehmatage kui praod tulevad, see on normaalne :)
Tipp: Parandada saab seda kas siludes, kui krohv on veel piisavalt märg või kui krohv on juba kuiv siis järgmiselt: võta krovhisegu, sõelu sõelaga läbi. See peenem puru, mis sõelusid sega natukese veega ja pane näpuga prao peale ja hõõru sisse :) Voilaa!

Soovitan muidugi enne mitte küüsi lakkida, selle peab kohe maha võtma :P

Järgmisel päeval võtsime ette värvimistööd magamistoa kipsseinal, kuna venna oli eelmine kord seal juba kõik ära saanud pahteldada ja lihvida.
Väike tipp ka : kui värvida, tõmba kohe ka teip ära, mitte ära jäta seniks kuni teist korda värvid - võib juhtuda, et teibi tõmbamisel tuleb ka alt kuivanud värv kaasa paraku. Kui aga nii juhtub, siis pintsetid ajavad teibi ära nokkimisel alati asja ära ;)

Ja siis läks suurem pahteldamine ja lihvimine lahti. Ehk mina tegin seda kõike esimest korda üldse, aga venna on hea juhendaja :) Punnis venna, mis ta punnis, aga nö köögiseina ta ette võttis :D Ega seal nalja ei olnud, kuna osa kipsseina oli vahepeal uuesti lahti võetud, tuli neid võrke uuesti panna, suuri pragusid täita ja uuesti pahtelda ja lihvida... aga tulemus on super!


Esikus sain juba ise ka rohkem kätt külge panna, pahteldamine ja lihvimine olid juba käpitegu :) No kui värvida proovisin, siis pillutasin kohe värvi otse silma endale, aga no see indu maha ei võtnud muidugi :P
Kokkuvõttes jäi mulle peale venna minekut ainult esiku kui ka köögiseinad teist korda värvida, ehk jõudsime palju palju kaugemale kui oleks algul arvanud (Y). Eeltööd ehk teipimine on tehtud ning õhtul viskan värvi seina ja valma sellega :)


Ja siis saan hakata segadust ja pahtlitolmu KORISTAMA, lõpuks saab äkki inimese moodi ka elada :D
Elamine remondi keskel

Suur tugi :) ja mitte ainult remontimises


Üks pilt minust ka - Jaaa, päriselt teen ISE ka remonti, mitte ainult ei juhenda ja pildista teisi :P

No comments: