LEIA MIND

Sep 8, 2015

Eestlane ei oska puhata ehk aiatööd 2015



Suve algus, esimesed puhkusepäevad - ega ei oska ikka puhata küll. Oleks suvila vms ka veel, ei oleks ühtegi vaba hetke vist. Sest eestlane peab ju töötama, koguaeg :D. 
Tegelt on see väike naiselik liialdus, sest kui mees on nii tubli, et tahab aia korda teha, siis mis Sa veel tahad :)! Kiidan Härrat jällegi siinkohal!

Enne suve: PROJEKT 0: Õunapuu

Siis kui veel õunapuud ei õitsenud - käis Härra natuke turnimas!







PROJEKT 1: Ebaküdoonia põõsas

Kasulikud viljad on sel puul küll, aga kui ta hakkab otsaga tuppa ronima, ning kasvab üldse vales kohas - siis tuli otsus see ära kaotada päris kiiresti.


ENNE




VAHEPEAL


Projektist - ah-mis-see-ära-eiole-võtame-selle-põõsa-ülesse - sai 5 tunnine kaevamine. Need kurjamid juured ulatusid 2 m sügavusele. Või noh - siis lõpetasime kaevamistööd, juur sai läbi lõigatud ja auk kinni.


PÄRAST



PROJEKT 2: Hekiäär

Aasta aega tagasi sai Härral hekk aia äärest 2 m kokkupoole võetud, sest see oli just 2 m oma kohast sissepoole liikunud. Idee oli, see äärne läbi kaevata, et neid heki võsusid enam ei tuleks ja saaks ükskord ometi hakata normaalselt muru niitma sealt. Planeeritud paari tunnisest kaevamisest sai kaks päeva ränka tööd - kuna minu õues EI OLE MULDA - vaid juurikate rägastik (hekk, kask, saar, vaher). Pole ime siis, et muru ega ala näiteks rabarber ei kasva õieti.



Kõik need juurikad on AINULT selle väikse lapi pealt!!!


Teise päeva lõpuks


PROJEKT 3: ebavajalikud põõsahakatised ja lilled

Õunapuu tagune aia äär oli ka kahtlaselt mõtetuid põõsarootse täis ning imelikke iiriseid leitud ka igal pool suvaliselt. Otsustasin need ära hävitada ehk siis ega mina ka niisama ei istunud vahepeal.

ENNE




PÄRAST



VAHEPALA: siis kui Härral maa kaevamisest kopp ette sai, tegi ta liistude ülejääkidest valgele pojengile raami ümber. Noh nii 15 min läks :) - puhkus seegi!


PROJEKT 4: Oksahunnik

Paar päeva enne sai Jürksi nii muuseas rääkitud, et ega ta autol konksu pole. Õnneks või kahjuks tal oli nii, et sai haagis renditud ja järgmine töö läks lahti. Plaan oli kasvõi paar täit viia, et saaks natuke vähemaks aga olime nii tublid ja 2 h pärast oli kõik viidud :D! Ja ei - siilid, kes kunagi seal Villas elasid, olid ka õnneks juba eelmine aasta välja kolinud, nii et nende kodurahu me ei rikkunud.

ENNE







Halleluuja - pind nr 2 on ka nüüd silmast väljas! Kase alune on nüüd lausa ilus!


PROJEKT 5: Vana komposti hunnik

See hunnik on seal juba 4 a mulle pinnuks silmas olnud. Ilmselt ka naabritele :P. Iga asi omal ajal - nüüd sai selle pinna tasandamiseks ära kasutada. Kuna tegemist oli hea rammuse mullaga, siis seda enam - enamus on meil ju mingi jube savine liivamass.
Ehk siis sai õunapuu alt ja juurikate kaevamiskohad kõik kenasti ära silutud. Läks isegi nii hästi, et enne ära sõitu saime natuke muruseemetki nalja pärast maha visatud. Nüüd on hallid kohad märksa rohelisemad ;)

ENNE



PÄRAST


 
 

Kevadel või kunagi saab kaevamistööd äkki lõpetada ja päris uut mulda ka peale tuua - vat kus meil oleks siis mõisahoov :)
 

2 comments:

sircu said...

Nii äge:P Mõnus on arvuti taga pilte scrollida ja vaadata, kuidas kõik järjest ilusamaks läheb:) Maru tublid olete ikka!

Karita said...

Täänks Sircu :)! Me oleme ise ka maru rahul, eriti nüüd, kus uut muru ka natuke juba kasvanud on ;)